Bak BIRK

Her er litt om historien til BIRK!

Jeg er Tatiana, grunnlegger av BIRK. Som mange andre opplevde jeg ubehag og kløe ved bruk av industriell kosmetikk. For å løse dette begynte jeg å lage mine egne hudpleieprodukter. Inspirert av lokale produsenter som brukte urter, leire og bivoks fra lokale birøktere, begynte jeg å eksperimentere med mine egne produkter. Den første suksessen var vår berømte Ringblomstsalve, som viste seg å være allsidig og nyttig til det meste. Det gav selvfølgelig mersmak!

 

Våren 2015 lagde jeg min første såpebatch, og jeg ble umiddelbart hekta på den magiske prosessen som ga meg så mye glede og tilfredshet at jeg ikke kunne slutte. Dermed ble BIRK-merket født. Med hjelp fra spesialister innen design og markedsføring, fikk vi navnet og logoen på plass. BIRK er en liten skala produsent av såper, sjampobarer, hårbalsam, salver, leppepomade og annen kosmetikk basert på naturlige ingredienser. Vi bruker nøye utvalgte råvarer produsert på en bærekraftig og skånsom måte.

Bedriften startet sin reise på Kaupanger i Sogn, et tettsted med rik historie og fantastisk natur. Flere av urtene vi bruker i våre produkter hentes fra lokale miljøer eller dyrkes etter økologiske prinsipper. I 2021 lanserte vi våre første duftlys med ekte eteriske oljer, og nå tilbyr vi et bredt utvalg av lys laget av soyavoks og norsk bivoks.

Hvert år lanserer vi nye, spennende, naturlige håndlagde produkter som fremmer helse og en bærekraftig miljøpåvirkning på vår planet. Vi tenker globalt mens vi handler lokalt